Tjäna Pengar

Det är många bloggare som undrar över hur man tjänar pengar på att blogga, svaret är att det finns flera möjligheter. En del använder sig av annonsnätverk där de marknadsför produkter från butikerna som är anslutna till nätverket, sen finns det de som går mer på djupet och marknadsför enskilda produkter från butikerna.

Att tjäna pengar på sin blogg kan vara ett lite känsligt ämne (Svenska jantelagen efterlevs av många i det här landet), av den anledningen så vänder sig guiden här nedan endast till de som är intresserade.

Såvida man inte driver en välkänd blogg där annonsörerna själva kontaktar en med erbjudanden så får man börja i en annan ände och arbeta sig uppåt. Som beskrivet i inledningen av sidan så arbetar en del bloggare med annonsnätverk och i guiden här nedan beskrivs hur man kommer igång med annonsnätverket Adrecord.

För att komma igång med Adrecord klickar du dig vidare på den lila knappen med texten Tjäna mer på din webbplats. På nästa sida bläddrar du ner till slutet och navigerar dig vidare genom knappen Registrera dig gratis. Det ska redan här betonas att det inte kostar dig någonting att arbeta med ett annonsnätverk.

Det finns inga avgifter eller dolda kostnader, som bloggare kan du bara tjäna pengar på att marknadsföra butikerna.

I nästa steg fyller du i dina uppgifter enligt bilden nedan.

Så här långt är det förmodligen inga konstigheter. När du är godkänd av Adrecord är nästa steg att lägga till din blogg under fliken Kanaler.

Klicka på knappen Skapa kanal och följ sen anvisningarna. Som du ser finns det en mängd alternativ att välja mellan, men välj blogg eller hemsida i vänsterkolumnen.

De övriga alternativen behandlar olika marknadsföringskanaler, man kan arbeta med marknadsföring via sociala medier och via annonsering på Google.

Då din blogg är godkänd är det dags att leta upp de annonsörer du vill marknadsföra, via kontrollpanelen i vänsterspalten klickar du dig vidare via Program → Programkatalog.

Här finns det massor av butiker och större företag att marknadsföra, för att välja någon av dessa klickar du på företagets/butikens logotyp. För att skicka en ansökan väljer du fliken Relationer i den gröna menyn i mitten av, läser igenom avtalet och bockar av, och till sist klickar på knappen Ansök.

En del annonsörer godkänner dig direkt medan andra tar längre tid på sig, det beror på om innehållet i din blogg lämpar sig för att marknadsföra deras produkter.

När du väl är godkänd hos annonsören är det dags att hämta länkar, välj Skapa länk från den gröna menyn i mitten.

I fältet Kanal längst upp ser du din blogg och i fältet Textlänk/Affiliatelänk ser du den färdiga länken att använda. När du använder länken som visas från börjar så länkar du till butikens hemsida, det går också att länka direkt till en enskild produkt.

Ska du länka till en enskild produkt hos butiken som du marknadsför så anger du hela adressen till produkten i fältet Direkt/produktlänk. Adressen till produkten hittar du på butikens hemsida.

Som du ser så ändras också hela affiliatelänken, den blir längre och skickar nu besökaren direkt till produkten.

Att länka med textlänkar har visat sig vara mer effektivt än att använda banners, men naturligtvis finns det möjlighet att också använda banners om man hellre vill det. Dessa finns under fliken Banners.