Fler besökare till Bloggen

Alla som bloggar vet hur svårt det är att få fler besökare och nya läsare, det såvida man inte redan är känd och har en stor blogg. Eftersom det finns så oerhört många bloggar så är konkurrensen om besökarna ganska tuff.

Viral Trafik heter den här sidan, ett viralt fenomen är något som snabbt blir populärt och sprids vidare. Ett videoklipp på en liten hundvalp på YouTube kan bli ett viralt fenomen när det delas vidare. Likaså kan ett intressant blogginlägg bli ett viralt fenomen.

Det finns förstås massa knep man kan ta till för att få fler att besöka bloggen, en vanligt förekommande taktik är att använda sig av sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. En liten gilla-knapp under varje inlägg kan göra stor skillnad.

Använder man WordPress som bloggplattform så finns det flera tillägg man kan använda sig av när det gäller sociala medier. Ultimate Social Media Icons är ett dessa, med hjälp av tillägget kan man lägga till en meny med ikoner som besökarna kan använda sig av och dela ditt inlägg med sina vänner.

Det finns också tillägg som automatiskt postar inlägg på Facebook, Twitter och andra sociala medier. NextScripts: Social Networks Auto-Poster är ett populärt tillägg, det krävs dock att man har en egen Facebook-sida för att det ska fungera.
Hur ser din blogg ut rent färg- och designmässigt? Har man starka färger och svårnavigerad sida så skrämmer det bort många nya besökare. Det kan löna sig att lägga lite pengar på ett professionellt tema. Ljusa färger fungerar alltid, undvik också allt för mycket reklam och popup-annonser.

Bloggar du om något speciellt så se till att byta länkar med andra bloggar inom samma område, har du många länkar till blogg så är chansen större att den hamnar högre upp i sökresultaten på Google. Det är också populärt att köpa länkar från stora bloggar som har många tusentals besökare.

Uppdatera bloggen ofta, en levande blogg har betydligt större chans till fler besökare. Tänk dock på att skriva innehållsrika inlägg som tillför besökarna någonting, att bara berätta vad man ätet till frukost blir tråkig läsning i längden.

Var personlig när du skriver men lämna inte ut för mycket privat information, skriv om både bra och dåliga saker som har hänt. Besökarna kan relatera till att livet går upp och ner, det gör det för alla. Tänk dock på att det är skillnad på att vara personlig och att vara privat.

En bloggare blir stora genom att provocera med starka åsikter, det är INTE ett framgångsrikt recept. Internet är som en öppen bok och folk delar saker hit och dit, man vet aldrig vem som i framtiden läser dina inlägg. Skriv istället på en inbjudande och intressant sätt som får besökarna att vilja läsa mer.

Man kan använda sig av olika teman under veckodagarna, på tisdagar ger man sina bästa skönhetstips och på fredagar är det träning som står i fokus. Eller så kanske man gör en topplista för veckan inom något ämne. Det blir roligt för besökarna att läsa och det finns chans att de tipsar sina vänner om din blogg.

Kommentera i andra bloggar och låt besökarna kommentera i din egen blogg. Var delaktig i diskussionerna och skapa en levande blogg. Fråga dina besökare vad de skulle vilja läsa mer om och ta till dig deras synpunkter och förslag.

Skriv så noggrant du bara kan och utelämna förkortningar och slanguttryck, se till att använda punkter och radbyten. Det är mycket behagligare att läsa en text som är grammatiskt rätt utformad.

Se till att optimera varje nytt inlägg och varje ny sida för sökmotorerna genom att använda en beskrivande titel och relevanta nyckelord (taggar). Om möjligt så använd också unika nyckelord.

Recensioner är alltid intressant, folk vill veta vad andra tycker om olika produkter innan de själv köper dem. Man kan i stort sett recensera allting. Ett populärt koncept är att sätta ihop topplistor, exempelvis ”De 10 bästa läppstiften” eller ”10 nyttiga hälsotips”.

Använd beskrivande bilder i inläggen, det finns många sidor på nätet som erbjuder gratis bilder som man kan använda sig av och en av dessa är Pixabay. Bilderna här är av hög kvalitet och fria från copyright.

Glöm inte att det tar tid att bygga upp en blogg med många läsare, de stora bloggarna idag har funnits på nätet i många år. Är man tålmodig och uppdaterar sin blogg ofta så kommer besökarna med tiden.